Deze 9 gezonde foodtrucks moet je hebben uitgetest in 2018 (Foodtruckbestellen.be)

Deze 9 gezonde foodtrucks moet je hebben uitgetest in 2018 (Foodtruckbestellen.be)

Met Table d’’HO voorzie je jouw feest van heerlijke gezonde Koreaanse keuken mét pit! De gerechten van Table d’Ho zijn net even anders is dan de usual suspects uit Azië. Op het menu vind je zowel hippe streetfood-snacks met verrassende fusion combi’s als heerlijke traditionele gerechten. Naast hun tradionele Koreaanse schotels trakteert Table D’Ho je ook graag op fantastische hedendaagse creaties. Wat je ook verkiest: je smaakpapillen gaan gegarandeerd op ontdekkingstocht. Table d’HO kon dus zéker niet missen op onze lijst!

Zie http://www.blog.foodtruckbestellen.be/9-gezonde-foodtrucks-2018/

Verslag door foodblogster Elise Descamps (elidesc)

Verslag door foodblogster Elise Descamps (elidesc)

De laatste maanden zag ik Table d’Ho meermaals voorbijkomen bij enkele foodies en hun posts met de fotogenieke Koreaanse keuken verleidden mij keer op keer. Laat het dus geen toeval zijn dat ik dit adres uitkies voor de Antwerpse ontmaagding van Georges… Het ventjes is ondertussen twee maand oud, dus hoog tijd om naast Oost- en West-Vlaanderen eens een volgende provincie te ontdekken. Blijkt mijn beste maatje ook nog eens op slechts 800 meter van deze nieuwe Koreaan te wonen. Perfect! De kinderwagen gaat mee in de auto en we wandelen er heen…

Bij aankomst valt op dat de gemiddelde leeftijd van de lunchers gevoelig hoger ligt dan wat je doorgaans in Zurenborg ziet. We zijn hier dan ook aan de andere kant van de ring, een buurt die duidelijk nog wat verjonging kan gebruiken. De ontvangst zit helemaal goed: een vriendelijke ober wijst ons een tafeltje achterin waar we de kinderwagen probleemloos kunnen achterlaten. Trouwens tevens chapeau voor de inrichting van het pand waar blijkbaar voorheen een boekenwinkel in zat. Het resultaat oogt fris en getuigt van karakter.

De lunchkaart bestaat uit zeven hoofdgerechten met allemaal al even welklinkende (maar voor mij onverstaanbare) vanzelfsprekend Koreaanse namen en een suggestie van de week genaamd slow cooked ssamyeopsal. Naar goede gewoonte krijg ik van mijn gezelschap carte blanche; hij kiest enkel zijn drank.

Over die drank gesproken: hij start met een glas cava Pere Ventura (€ 5). Misschien wel leuk voor Café Ventura in Gent om die aan de drankkaart toe te voegen? Ikzelf drink de Boricha tea (€ 2,90), dat is een ongezoete koude granenthee. Origineel!

 

Lees de volledige review op https://elidesc.com/restaurant/table-dho/

OPENING LUNCHBAR

OPENING LUNCHBAR

Zo'n 2 jaar geleden begonnen we ons cateringbedrijfje Table d'Ho met een partytent en een zelf in elkaar geknutselde mobiele keukenblok. Zo schuimden we vele festivals af en verzorgden we tal van cateringopdrachten. Het was rock & roll en soms hard zwoegen op reserve maar door onze passie en het geloof in ons project hebben we de vele uitdagingen toch doorstaan en volgehouden. Met dank aan vele losse en vaste helpers en het enthousiasme van onze klanten.

Maar een jaar later hadden we het echt wel gehad met al dat gezeul en het telkens opbouwen/afbreken van ons kraampje. We kochten een oersaaie tweedehands bestelwagen en transformeerden die eigenhandig naar een 'echte' food truck die paste in onze huisstijl. Geen grand chique maar wel stijlvol en persoonlijk. Wat een verademing! Nog meer mensen begonnen ons te kennen en vanuit ons truckje hebben we ondertussen vele lachende en tevreden klanten mogen bedienen. En met voorsprong de meest gestelde vraag aan ons luik was 'Hebt u ook een restaurant? Want we willen zo graag eens komen eten.' Wel... dat restaurant... dat zat al wel ergens tussen onze dromen maar zoiets realiseren is nog andere koek.

En kijk! Met dezelfde passie en nog meer goesting als 2 jaar geleden is het zover. We zochten een pand en hebben een fantastische plek op ons pad gevonden. Maar het was een boekenwinkel en geen horecazaak. Dus... dan maar weer alle hands on deck. Muren bouwen, nutsvoorzieningen aanpassen, keuken bouwen, inrichten, bergen administratie verwerken, businessplannen uitwerken, ... en terwijl nog koken voor lopende opdrachten.

But we did and we're proud!

Het resultaat kan u komen bewonderen vanaf 7 juni. Dan starten we onze lunchbar die elke dinsdag t.e.m. vrijdagmiddag zal geopend zijn voor een verzorgde en gezonde Koreaanse lunch.

We plannen ook een aantal avondopeningen per maand waar dan een uitgebreidere dinerkaart voorstellen. De data hiervan zullen bekend gemaakt worden via website en FB zodat u tijdig uw plekje kan reserveren.

Wij kijken er alvast naar uit u te mogen verwelkomen op dit nieuwe plekje in Antwerpen en te kunnen verwennen met heerlijke Koreaanse gerechten. En onze foodtruck? Die zetten we zeker niet op stal. Die zal nog vele kilometers rondtuffen, volgeladen met lekkere Koreaanse streetfood. Dus watch out & enjoy! 

Tot binnenkort!

Het Table d'Ho team

 

Interview in GvA

Interview in GvA

Bron: GvA 23/02/2017

Koreaans restaurant Table d’Ho opent twee keer per maand

San-Ho Correwyn (midden) heeft in de Gitschotellei de vaste locatie voor zijn Koreaans restaurant Table d’Ho gevonden. Foto: Wim Hendrix  

BORGERHOUT - 

San-Ho Correwyn plant de Koreaanse keuken van Table d’Ho neer in het pand waar boekhandel De Kleine Prins was gevestigd. Goed nieuws voor de door leegstand geplaagde Gitschotellei. “Voor de Koreaanse keuken komen de mensen wel naar hier”, weet eigenaar San-Ho Correwyn.

De Kleine Prins deed in september vorig jaar de boeken dicht. Daarna volgde op nummer 188 nog even de pop-up van Gallery Gush. Sinds kort wordt er de komst van Table d’Ho aangekondigd. Vanwaar deze Koreaanse invasie op de Gitschotellei?

“Ik ben in Antwerpen opgegroeid, maar als adoptiekind ben ik mijn roots gaan opzoeken. Zo ben ik me gaan verdiepen in de Koreaanse keuken”, vertelt ­San-Ho Correwyn. “Te veel mensen denken dan aan de Chinese keuken, maar de Koreaanse is totaal iets anders. Azië is een enorm werelddeel met verschillende stijlen, dat wordt weleens vergeten. Het Koreaanse eten is eerder beïnvloed door het Japanse. Het is dus ook gezond en licht. Ik zag daar wel mogelijkheden in.”

“Daarom begon ik met streetfood. Eerst stelden we een simpel tentje op. Sinds een tijdje staan we met een foodtruck op festivals. Table d’Ho verwijst niet alleen naar mijn naam. Ik dacht ook aan het Franse Table d’Hôtes, gezellig huiselijk tafelen dus. Eén vraag kwam heel vaak terug: hebben jullie een eigen restaurant?” Op die prangende vraag volgt eindelijk een positief antwoord. Al is de opening pas voorzien in mei.

Ridders en Korea

“Onze bedoeling is om een vaste locatie te hebben. Werken vanuit onze privékeuken, dat was niet langer houdbaar. Table d’Ho heeft intussen heel wat bedrijven als klant en er lopen constant bestellingen binnen. Bij dit pand hadden we meteen een goed gevoel, we zien hier veel potentieel in. De focus zal op afhaalmenu’s liggen, tijdens de middag komt er een lunchbar. Ik heb al ervaring met pop-uprestaurants. Dat gaan we hier verderzetten op een vaste locatie. Het opzet is om het restaurant twee keer per maand via reservaties te openen op een vrijdag. Is dat te veel of net te weinig? Dan passen we dat aan. We vonden er al een naam voor: K-nights. De K staat niet alleen voor Korea, maar verwijst ook naar ridders. Je merkt het, over alles denken we na.”

Moeilijke buurt

In de Gitschotellei is het een komen en gaan van zaken. San-Ho lijkt dus wel een risico te nemen. “Ik weet dat dit een leuke woonbuurt is, maar een moeilijke wijk voor handelaars. Zeker wat horeca betreft is het hedendaagse aanbod enorm beperkt. Daarom trekken heel wat mensen richting Zurenborg. Voor mij is het een uitdaging. Ik vermoed dat we met de Koreaanse keuken weinig concurrentie hebben. Als mensen Koreaans willen eten, zullen ze de verplaatsing naar de Gitschotellei wel maken. Bovendien reageren de buren al erg enthousiast. Ik zie het zeker zitten.”

Door Dominique Piedfort